A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában idén nyáron is komplex élményterápiás táborokban vehettek részt azok a gyermekek, akik év közben lovasterápiás foglalkozásra jártak. A Szolgálat ezen kívül az elmúlt évekhez hasonlóan hátrányos helyzetű gyerekek részére is szervezett tábort. Az 5 tábor közül kettő a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával valósult meg, hármat pedig a Gyermekmentő Szolgálat finanszírozott.

A lovasterápiás táborokban 4 hét alatt 56, különböző típusú sérüléssel élő gyermek vett részt. A 4 és 20 év közötti gyerekek között volt tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal élő, hiperaktív, szorongó, hallássérült, látássérült, mozgássérült, halmozottan sérült, valamint pszichés gondokkal küzdő gyermek is. A táborokat korosztályos bontásban, a résztvevők képességeinek és problémáinak megfelelő tematikával szerveztük. A kis lovasok élvezték a színes programokat, amelyek egyszerre nyújtottak szórakozást és sokféle terápiás segítséget.

Baranya vármegyéből 21 szociálisan rászoruló fiatal is érkezett Fótra. Ők a lovas tevékenységek mellett szabadidős programokon vettek részt Budapesten és a Dunakanyarban. 

Így összesen 77 gyerek táborozott most Fóton. Júniusban pedig a Balatonnál töltött felejthetetlen napokat 100 hátrányos helyzetű fiatal.

Reméljük, hogy idén is olyan remek élményekkel távoztak a gyerekek a táborokból, mint a korábbi években. Jövőre találkozunk!

A Gyermekmentő Szolgálat munkájáról, programjairól további információ olvasható a www.gyermekmento.hu oldalon. A lovasterápiáról a www.lovasterapia.hu weboldalon lehet tájékozódni bővebben, illetve ezen az oldalon a korábbi években készült filmet lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=9KVv9ZFbpd8

Olvasd el ezeket is!

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!