A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Varázslatos Magyarország 2022-es pályázati évadának legszebb természetfotóiból összeállított tárlat elsőként a Magyar Nemzeti Múzeumban látható! A kiállítás 70 alkotó 209 képét mutatja be.
A tárlaton a Magyar természetfotó nagydíj első három helyezettjének portfóliójával és a különböző kategóriák győzteseinek képeivel is találkozhat a látogató.
A kiállításon egy reprezentatív válogatás mutatja be országunk tíz nemzeti parkjának varázslatos természeti világát: gyönyörű tájképeket, állatok mindennapi életének békés és feszültségtől izzó pillanatait, és művészi ábrázolásokat egy szabad szemmel láthatatlan világról.

A tárlat május 4-ig látogatható a Múzeum Pulszky-termében keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

 

ÁPRILIS ELSEJE ÓTA ÚJRA  NYITVA VANNAK A MÚZEUM FILIÁLÉI

Újult erővel és a látogatók számára összeállított egyéni kiállítás-és programkínálattal nyitottak újra a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményei 2023. április elsején. A MNM Palóc Múzeumban "Madách 200-Nógrádból a halhatatlanságba” című időszaki kiállítás nyílt, és téli álmából ébred a mesés szécsényi MNM Forgách-Lipthay Kastélymúzeum is, az egy napos Nógrád-vármegyei kirándulásnál érdemes beütemezni mind a két tagintézményt is.
A Babits Mihály Emlékház, Esztergom a költő nyári villáját és a gyönyörű panorámát is megcsodálhatják az idelátogatók, és a MNM Balassa Bálint Múzeuma régi épülete is megújul, a tervek szerint új várostörténeti kiállítás nyílik nyáron.
Vaján, a MNM Vay Ádám Muzeális Gyűjteményeben is új időszaki kiállítás nyílik, emellett számos különleges műtárgy is megtekinthető a kastélyban.
A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum (Budapest) és a budavári Arany Sas Patikamúzeum kuriózumnak számító állandó kiállításaival nyit újra.
 A régészeti parkok is számítanak a családok látogatására, a paleolit-rajongóknak a MNM Vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhelye, az antik kor szerelmeseinek pedig a MNM Villa Romana Baláca régészeti parkot ajánljuk.
A három vármúzeum – a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma Sárospatakon, a MNM Mátyás Király Vármúzeum Visegrádon és a MNM Esztergomi Vármúzeuma – az őszi-téli időszakban is nyitva volt a látogatók előtt, így lesz április 1-jét követően is.
A MNM Málenkij Robot Emlékhely „A pokol bugyrai… „Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban”, a második világháború után tömegesen elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. A csoportok számára előzetes bejelentkezéssel működő kiállítóhely számos érzékenyítő programmal és kulturális eseménnyel jelentkezik 2023-ban.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!