A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Belváros Önkormányzata élen jár az innovatív technológiák használatában. Magyarországon az elsők között alkalmazta a fák városi környezethez való alkalmazkodását segítő legmodernebb ültetési technikákat – a gyökércella rendszert és a Stockholm-módszert –, a közterület-fejlesztéseit pedig a klímatudatos és hatékony vízgazdálkodási szemlélet alapján végzi. Ennek az ökotudatos, hosszútávú kerületfejlesztési stratégiának újabb elemeként újították meg a Szabadság tér délnyugati oldalában fekvő játszóteret, ahol a leginkább közkedvelt játszóeszközöket felújították, valamint új, köztük akadálymentes játékokat is telepítettek és így adták át a belvárosiak közösségének. A téren 4 új fát is elültettek, ezzel 21-re emelve a fák számát és közel 900 négyzetméterre növelték a zöldfelületet. 

„A Belvárosban az elmúlt két évben négy új játszóteret adtunk át: a vadonatúj Bástya parkban esővédett játszóteret, a Hild téren Kufli játszóteret, a Tesz-Vesz Óvodában több szintes játszóházát mászófallal, trambulinnal és most a Szabadság téri játszóteret. Mindez a belvárosiak összefogásának a sikere!” - mondta Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere. Belváros Önkormányzata 2024 januárjában a belvárosi szülők kezdeményezésére, önként vállalt feladatként, a lakók javaslatai, észrevételei alapján megvalósuló közösségi tervezéssel kezdett bele a Főváros gondatlansága okán leromlott állapotba került Szabadság téri játszótér felújítási munkálataiba, ahogy erre korábban a szintén a Főváros Önkormányzatának hiányos üzemeltetésében álló Hild tér esetében is szükség volt. 

Belváros Önkormányzatának fejlesztései nyomán az elmúlt években olyan zöld és kék szemléletű parkok és közterületeket jöttek létre, mint a lebegő sportpályával és esővédett játszótérrel felszerelt, több funkciós Bástya park, amelyet Építőipari Nívódíjjal, a Fővárosi Önkormányzat Budapest Építészeti Nívódíj Dicséretével és Településfejlesztési Díjjal is kitüntettek. Hasonlóan innovatív módon hozták létre Magyarország első, Kufli mesesorozat tematikájú, akadálymentes játszóterét is a Hild téren, valamint újították meg faltól falig, klímatudatos szemlélettel a közel 100 egyedből álló fasorral átadott Arany János utcát.

Belváros legújabb játszóterét az V. kerületi családok egy nagyszabású megnyitó esemény keretében vehették birtokba, ahol koncertekkel, gyermekműsorokkal, bábjáték automatával, arcfestéssel, lufihajtogatással, óriásbubi-show-val várták a látogatókat.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!