A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Érdekes állatok, zenés programok, tűzzsonglőrök, fényfestés és a csillagos ég csodái

Állatos élményprogramokkal, fényfestéssel, látványos produkciókkal, koncertekkel és sok más érdekességgel várja a látogatókat a Budapesti Állatkert péntek este 7-től éjfélig az állatkerti Szent Iván-éjen.

Június 23-án, azaz most pénteken különleges szentivánéji programokkal várja közönségét a Fővárosi Állat- és Növénykert. Napközben az Állatkert a szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva, majd bezár, és este 7-kor újra kinyit, már kifejezetten az állatkerti Szent Iván-éjre érkező látogatók előtt. A programok 11 óra utánig tartanak, a kapukon belépni fél 11-ig lehet, és éjfélig lehet majd az Állatkert területén tartózkodni.

Az est változatos kínálatában lesznek többek között állatos élményprogramok, például oroszlánfóka show, merüléses cápaetetés és elefánt tréning is. A kert több pontján lesz fényfestés és varázserdő, a Varázshegyben egész este planetáriumi vetítéseket tartanak, lesz arcfestés, kreatív kézműveskedés, buborék játszótér, szerelmi jóslás, titkosírás, bátorságpróba, boomwhackers interaktív zenebemutató és ökohangszer készítés is.

A Főkapu tér színpadán interaktív zsonglőr előadást, a Fandyr zenekar koncertjét, a Tűzfészek Társulat bemutatóját és Pál Dénes fellépését láthatja és hallhatja a közönség, de ugyanitt lesz tűzzsonglőr show, valamint táncház és tűzugrás is a Berka együttessel. A Holnemvolt Vár színpadán lesz még lószerszámos zsákbamacska, dzsungelvarázs tűztánc show és SmartPoi fényzsonglőr show is.

A vidrák kifutója mellett a csillagászatról és a tengeri élővilágról szóló, a tevekifutónál pedig a totemállatokat és a gyümölcsevő denevéreket bemutató érdekes ismeretterjesztő előadások teszik teljessé a programot, sőt az egyik előadásból az is kiderül, mit csinálnak a bogarak Szent Iván éjjelén. A Japánkertben a sámánok világa elevenedik meg a sámáni révület, illetve a sámánasszony meséi programon. A vurstli-zóna játékai is egész este működnek majd, köztük a több mint száztíz éves falovas-hintós Schäftner-körhinta is.

Jegyek az Állatkert hivatalos honlapjának internetes jegyvásárlási felületén (tickets.zoobudapest.com), valamint az Állatkert jegypénztáraiban és jegyautomatáinál is lehet váltani.

A részletes programkínálat az Állatkert honlapján olvasható

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!