A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A vakáció ideje a legalkamasabb időszak arra, hogy az olvasó gyerekek még jobban elmerüljenek a könyvek világába. A Pagony Kiadó két újdonságot jelentetett meg: az első, önálló olvasmánynak is tökéletes Zseblámpás Könyv egy vicces, állatos nyomozós olvasmány, míg a varázslatos világokat kedvelő kiskamaszoknak szól A 13. vágány titka című Abszolút Könyv.

INTERAKTÍV NYOMOZÁS

Tim Collins: Sherlock Bones és a koronaékszerek esete

Illusztrátor: John Bigwood

A humoros, detektíves meseregényben egymást váltják a megoldott rejtélyek és az újabb kérdések. Az interaktív nyomozás története tökéletes kikapcsolódást jelent az igazi első olvasmányra vágyó 7 éven felüli olvasóknak.

Amikor a koronaékszerek eltűnnek a Kutyingham palotából, a szuperravasz Sherlock Bonesnak és meg bízható társának, Dr. Catsonnak kell megoldani a bűncselekményt. Vajon sikerül elkapniuk a valódi tettest?
A vicces könyvet a kisiskolások egyszerűen nem fogják tudni letenni, Sherlock Holmes... vagyis Sherlock Bones, a négylábú szupernyomozó, és hű társa, Dr. Jane Catson kalandjai minden kis olvasót lenyűgöznek majd. A humoros, interaktív meseregény szövegét fejtörők és rejtvények színesítik, melyekkel az olvasó gyerekek is a nyomozás részesei lehetnek. A feladatok megfejtései természetesen megtalálhatók a könyv végén.

A lazán szedett szöveg közé illesztett illusztrációk révén a kötet olvasása valódi élményt jelent, tökéletes első olvasmány kisiskolásoknak.

7 éven felülieknek

Beleolvasó

A Zseblámpás Könyvek: A Pagony Kiadó a Zseblámpás Könyvek sorozata egytől egyig vidám, kalandos és pörgős, rövid, mégis összetett és fordulatos regényeket tartalmaz azoknak az alsósoknak, akiknek a Most én olvasok!-kötetek már nem jelentenek kihívást, de egy több száz oldalas regény még túlságosan nagy falat lenne. A Zseblámpás Könyvek sorozat nagy betűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetei megadják a kisiskolásoknak az egyedül végigolvasott regény sikerélményét, aktualitásukkal és lendületes történetvezetésükkel pedig észrevétlenül szerettetik meg velük az olvasást.

 

FANTÁZIA, KALAND, VARÁZSLAT:

Eva Ibbotson: A 13. vágány titka

Az Abszolút Könyvek új része a Narnia vagy Harry Potter-rajongók új kedvence lehet, hiszen a varázslattal teli, kalandos történet izgalmas varázsvilágba repíti az olvasót.
Eva Ibbotson 1994-es, nagy sikerű és fordulatos regénye immár magyarul is olvasható. 

Eva Ibbotson, a Mindenkinek kell egy kutya! szerzője mára már klasszikussá vált regényében egy varázslényekkel teli Londonba kalauzolja a gyerekeket, ahol egy különleges mentőcsapat indul egy elveszett herceg keresésére.

A történet szerint egy varázslatos sziget és az ismert London között, a 13. vágány mellett egy titkos átjáró található, mely csak kilenc évente nyílik meg. Egy alkalommal a sziget aprócska, még csak kisbaba hercegét dadái egy rövid időre átviszik Londonba. A kirándulás alatt a kisfiút azonban kilopják a kosarából, és az átjáró bezárul... Kilenc hosszú és szomorú év köszönt a szigetre, és senki sem tudja, hogyan nevelkedik a herceg Londonban. Az első adandó alkalommal különös mentőcsapat indul az immár kilenc éves fiúért. Vajon egy öreg varázsló, egy tündér, egy ogre és egy kis boszorka sikerrel járnak? Rengeteg meglepetés, akadály és fordulat keresztezi a mentőcsapat útját, ám sok segítséget is kapnak az átjárón innen és túl élő varázslényektől. Fantasztikus, mesebeli teremtményekkel telik meg London, a kaland során pedig igazi, életre szóló barátságok szövődnek. A történet végére az is kiderül, hogy sikerül-e hazajutnia a trónörökösnek.

Eva Ibbotson regényével az olvasó gyerekek elmerülhetnek a fantázia birodalmába. Az izgalmas varázsvilág a Harry Potter-rajongó felnőtteknek is lebilincselő szórakozást nyújt.

A sorozatról: A Pagony 9—12 éveseknek szóló sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland- vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!

9 éven felülieknek

 

Beleolvasó a könyvbe

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!