A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Sajnos már a gyermekek között is van olyan súlyos megbetegedés, aminek következmnyeként kórházba kerülnek egészen kicsi gyermekek. -mondta a növekedés.hu-nak adott interjúban Fekete Ferenc, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet orvosigazgatója.

Fekete Ferenc szerint az első hullámban is voltak COVID fertőzött gyermekek, de jellemzően a fertőzöttség egy-egy vizsgálatkor derült ki. Szinte teljesen tünetmentesek voltak a gyermekek. A második hullámban ez már változást mutatott és sajnos a gyermekeknél is egyre nagyobb számban frdult elő komolyabb tünet, aminek következményeként kórházi ellátásra szorult a kis beteg. A tünet leggyakrabban a láz és a hasfájás volt. És elsősorban a kamasz gyermekekt érintette. 

Sajnos mostmár vannak olyan gyermekek, akik intenzív ellátásra szorulnak, és bár az állpotuk súlyos a regenerálódásuk viszonylag gyors. Szerencsére csak kevés gyermek szorul gépi lélegeztetésre. 

Október óta körülbelül 60 eset volt, viszont ezen esetek 60-70%-a szorult intenzívosztályos kezelésre.

Azon gyermekek, akiknél sokszervi gyulladás lépett fel, nem terhelhetik még jó ideig a testüket, ezért testnevelés órán sem vehetnek egészen addig részt, ameddig a kardiológus mindent rendben nem talál.

A Heim Pál gyermekkórházban összesen  208 ágyat biztosítanak COVID-os betegek ellátására, zen belül pedig 36 ágy van intenzív ellátásra. Fekete Ferenc hozzátette, hogy szerencsére még nem volt olyan, amikor minden ágy foglalt lett volna és remélhetőleg nem is lesz.

 

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!