<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Biztonság GPS óra gyerekeknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
GPS óra gyerekeknek PDF Nyomtatás E-mail

GPS óra gyerekeknekBár első pillanattól igyekszünk az önálló életre nevelni csemeténket, mégis gyomorszorító érzés lassanként elengedni a kezét. Először csak a bölcsőde biztonságot jelentő kapujában, majd az óvoda játszószobájában, tudván, hogy azon a napon kalandos felfedező útra indul a csoport a bábszínházba, könyvtárba, vagy éppen a múzeumba. Ezt követi az iskola zárt világa, ahol a szárnyukat bontogató diákok mind messzebbre sodródnak szüleiktől. Erdei iskola, osztálykirándulás, sítábor…megannyi izgalmas utazás, mely hozzásegíti a srácokat az önállósághoz. Az aggódó család pedig féltő izgalommal várja haza szeme fényét.

A modern telekommunikációs eszközöknek köszönhetően ma már nem jelent akadályt, hogy bármikor kapcsolatba lépjünk csemeténkkel. Az okoseszközök használatát azonban nem minden oktatási intézmény engedélyezi, ráadásul ezek a készülékek több szempontból sem praktikusak a kisebb gyerekek számára. A telefonkönyvben tárolt hívószámok kísértésbe ejthetik az apróságokat, így a forintok is gyorsan fogynak. A nem kívánt bejövő hívások zavaróak lehetnek, akár direkt marketing ajánlatról legyen szó, akár egy ismét forgalomba helyezett telefonszám előző tulajdonosának ismeretségi köréről. Az internetes adatforgalom, és a fizetős alkalmazások használata is megterhelheti pénztárcánkat. A nagyobb készülékek biztonságos szállítása, tárolása sem egyszerű feladat egy kisiskolás gyermek számára.

A Manóprogram csapatának ezúttal egy olyan telekommunikációs eszköz jutott a birtokába, mely a fenti problémákat maradéktalanul kivédi, és egyéb olyan funkciókkal párosul, melyek segítenek megnyugtatni a szülők háborgó lelkét, csemetéjük távollétében.

A fehér dobozból egy csajos rózsaszín, és egy pasis kék karóra bukkan elő. A sötét kéken csillogó számlapot puha gumi öleli körül. Az oldalán négy gomb találunk, hármat a jobb, és egyet a bal felén. A bal oldalon, gumilappal letakart nyílás látható. Ez szolgál a töltésre, melyhez USB csatlakozós töltő illeszthető. A készülék SIM kártyával működik, melynek internetes adatforgalommal kell rendelkeznie. A készlethez mellékeltek egy apró csavarhúzót, mellyel a hátlapot távolíthatjuk el, annak érdekében, hogy behelyezhessük a kártyát. Tekintettel arra, hogy az óra nem rendelkezik numerikus gombokkal, PIN kódot sem lehet megadni, ezt a funkciót előzőleg ki kell kapcsolni. Aggodalomra semmi ok, nem fog hiányozni a biztonságos működéshez. Ezt követően, saját okoseszközünkön megnyitjuk a karórához tartozó applikációt. A GPS-es óra főbb funkciói ugyanis a távolból vezérelhetőek.

GPS óra gyerekeknek    GPS óra gyerekeknek

Elsőként érdemes beállítani azt a két telefonszámot, melyet a lurkó az egyes, illetve a kettes gomb megnyomásával, önállóan hívhat. Külső hívást arról a tíz telefonszámról fogad az óra, melyet szintén a szülők állítanak be. Minden egyéb hívó számára elérhetetlen lesz gyermekünk.

Ennyi elég az első szárnypróbálgatásokhoz, bekapcsolhatjuk a karórát. Vidám HELLO-val üdvözöl minket a szerkezet. Ezt követően el is indíthatjuk a próbahívásokat. Miután konstatáltuk, hogy csemeténk néhány alkalom után profin tud hívást indítani, és fogadni, szemügyre vehetjük a mobil applikáció egyéb lehetőségeit.

Lássuk hát, merre tekereg szemünk fénye. A GPS funkció lehetővé teszi a műholdas követést. Látjuk, hogy éppen hol tartózkodik a lurkó, és azt is, merre járt a nap folyamán. Lehetőségünk van arra, hogy néhány száz méteres sugárban megadjuk azt a területet, ahol gyermekünk az adott időpontban tartózkodhat. Amennyiben valamilyen oknál fogva elhagyja felségterületét, sms-ben értesülünk róla. Ez a biztonsági funkció jól jöhet osztálykirándulásokon, vagy akkor, ha gyermekünk egyedül indul délutáni különórájára, vagy edzésére. Tovább fokozza a szülők biztonságérzetét, hogy sms-ben értesülnek arról, ha a nap folyamán lekerül a gyermek kezéről a szerkezet.

GPS óra gyerekeknek    GPS óra gyerekeknek

Az óráról vészhívás indítható, ebben az esetben az applikációban beállított hívószámokat tárcsázza az eszköz. Ha sikeres hívás, mi hallhatjuk azt ami a gyermek közelében történik, ám mi nem leszünk hallhatóak a készülékben. Sikertelen hívás esetén sms-ben kapjuk meg a lurkó GPS-es koordinátáit.

A sok biztonsági funkció után evezzünk egy kicsit át a gyerekek életét beragyogó, és megkönnyítő lehetőségek közé. A gondos szülők a távolból is látják, ha a készülék merül, így időben figyelmeztethetik a csemetét, ideje feltölteni. Az ébredés sem lesz gond ezután, ez a funkció is beállítható a mobil alkalmazás segítségével. Lehetőségünk van továbbá hangüzenetet küldeni gyermekünk számára, valamint apró szívekkel beborítani karórája kijelzőjét. A lépésszámláló segítségével beleshetünk a kicsik napi aktivitásába.

Összességében rendkívül praktikus termékről van szó, hiszen szülői felügyelet mellett, biztonságosan ad lehetőséget gyermekünk számára, hogy kapcsolatban léphessen velünk, miközben távolról óvhatjuk lépteit. A kézre szerelhető, strapabíró szerkezet biztosítja, hogy hosszú időn át használhass a család azon tagja, akinek éppen szüksége van rá.

GPS óra gyerekeknek    GPS óra gyerekeknek

GPS óra gyerekeknek    GPS óra gyerekeknek

GPS óra gyerekeknek    GPS óra gyerekeknek

GPS óra gyerekeknek    GPS óra gyerekeknek

GPS óra gyerekeknek    GPS óra gyerekeknek    

 

Hozzászólások  

 
0 #7 Laci 2018-02-16 08:34
Érdeklődnék, hogy szöveges üzenetet lehet e küldeni az órára.
Idézet
 
 
0 #6 ZSUZSA 2017-06-17 01:56
Kedves Manoprogram! Először is köszönöm a korrekt tájékoztatást az GPSórákról mely nekünk szülőknek nagy segítséget nyújt ha gyerekeink látótávolságon kívül vannak... és ezúton válaszolok Attila kérdésére is: igen, mindegyik készülékünk kiválóan működik Iphon-nal is és Androidos alkalmazást használó telefonokkal is, kivételt képez a JT2, melynek applikációját az utóbbi két hétben itt Európában csak androidos készülékekre lehet egyszerűen letölteni. Ezért ha Iphone-t használ, kérem válasszon a K4 (ovodásoknak, kisiskolásoknak ) valamint a K14 és a JV91 (junioroknak) készülékek közül. Bővebb infot a termékekről itt talál:
http://www.gpsorak.hu/termeklista
Üdvözlettel: GPSórák csapata
Idézet
 
 
0 #5 Manoprogram info 2017-06-06 14:33
Igen, de a pontos típusról érdeklődjön a forgalmazonal.
Manoprogram
Idézet
 
 
0 #4 Attila 2017-06-06 14:31
Szép napot kívánok!
Iphone készülékkel lehet fogni az óra GPS-jelét ?
Idézet
 
 
0 #3 Manoprogram Info 2017-04-17 13:46
Kedves Zoli! Először egy telefonba kell betenni a SIM kártyát és ott beállítani mindent. Ezután mehet az órába. Manoprogram
Idézet
 
 
0 #2 Zoli 2017-04-17 13:43
Szeretném megkérdezni, hogy mi van abban az esetben, ha az óra mégis kéri a pin kódot?
Lehetséges, hogy nem iktattam ki időben, és már nem tudom kikapcsolni a készüléket.
Hogy lehet az egész műveletet újra kezdeni?

Szeretném már odaadni a gyerkőcnek, de egyenlőre így nem tudom beüzemelni.
Idézet
 
 
+1 #1 Emília 2016-08-03 12:23
Ez nagyon jól néz ki. Amikor én kerestem ilyesmit a gyerekemnek néhány éve, azt mondták, hogy csak nyakba akasztható megoldások vannak. Végül egy ilyet kipróbáltunk http://hello.inetrack.hu/t/hogyan-tudom-a-meitrack-mt90-et-ido-alapu-pozicio-kuldesre-beallitani/132, nem is volt gond soha az eszközzel, nagyon pontos adatokat küldött, csak nem volt felhasználóbará t/gyerekkompati bilis :roll: , biciklizés közben zavarta a zsebében stb.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Facebook megosztás