A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A tavaszi jó időre két különleges városi kalandsétákat ajánl a Pagony, ahol az egész család kikapcsolódhat. A Pagony tavaly indult kezdeményezése nem más, mint népszerű mesékre épülő játékos, nyomozós feladványokból álló városi séta, amelynek során a résztvevők Budapest különböző városrészeiben kalandozhatnak, sok-sok olyan apró részletet felfedezve, ami egy sietős hétköznapon biztosan nem tűnne fel. 

A kalandséták a Pagony boltjaiból indulnak, ahol a résztvevők megkapják a küldetést, amit végre kell hajtaniuk. A Berg Judit és Kertész Erzsi közös regényére, A négy madár titkára, valamint Dániel András kufli-meséire épülő kirándulások a Pozsonyi út és a Szent Gellért tér közelében érhetők el. Fontos tudni, hogy nem szükséges ismerni a játékhoz azokat a meséket, amikre a kalandséták épülnek, mert a történetek mindenki számára újak lesznek!

A sétákon résztvevő 2-8 fős csapatok önállóan mozognak, így nem kell alkalmazkodniuk senkihez, a nyomozásban pedig a család minden tagja részt tud venni. 

A 1,5 órás séták távja 1-1,5 km, a kültéri programnak megfelelő öltözet, és kényelmes cipő viselése ajánlott, vizet és rágcsálnivalót is érdemes vinni. A sétákra online lehet időpontot foglalni.

Részletek: https://www.pagony.hu/kalandseta

 

A Gellérthegy titkai: A Nyolc Forrás és az elveszett miriklók
Berg Judit és Kertész Erzsi közös regénye, A négy madár titka rendhagyó módon egy különleges kaland keretein belül is elérhető, így a séta során egy még rejtélyesebb helyzetben segíthetünk Kikinek és Gerdának. 

 

Köztudott, hogy a Gellérthegy környékén gyógyerejű források fakadnak, melyekhez az emberek fürdőket építettek. Minden forrásnak van egy-egy titkos őre: nyolc tündér, akik védővarázslattal óvják a vizeiket. Ennek érdekében sok évvel ezelőtt mindannyian készítettek egy-egy különleges gyöngyöt, vagy, ahogy ők nevezik, miriklót, melyeket láncra fűztek. A gyöngyök formáját, mintázatát egy számukra kedves hely vagy épület ihlette. Ez a gyöngysor lett a környék forrásainak és fürdőinek védő talizmánja. A zsinór azonban valahogy elszakadt, és a miriklók mind szétgurultak!
A résztvevők feladata, hogy Kikivel és Gerdával együtt segítsenek a tündéreknek, ám ehhez igazán szemfülesnek kell lenniük: a válasz ott van a budai utcakövek között, a házak falán és az udvarokon!

Indulási és érkezési pont: Bartók Pagony (1114 Budapest, Bartók Béla út 5.)

Ajánlott korosztály: 6-12 év

 

A Nyolc Forrás és az elveszett miriklók - Kalandséta a Pagonnyal - fényképes élménybeszámoló

 

Részletek és foglalás: https://www.pagony.hu/kalandseta/a-gellerthegy-titkai

 

Nyomozás a kuflikkal: Pofánka és Lebegényi Lebéd, a kalaprepülő-pilóta

Dániel András kuflis meséi sok ovist, kisiskolást és szülőt is meghódítottak már, ráadásul a várostörténeti kalandséta keretében is találkozhatnak a kuflikra (és a város titkaira) kíváncsi családok Zödönnel, Béla bával, Hildával, Titusszal, Valérral és Pofánkával és Fityirccel.

A kalandséta kerettörténete szerint Lebegényi Lebéd kalaprepülő-pilóta elvesztette repülőjét. Valaki bizonyára kölcsönvette... Minden kufli segítségére szükség lesz, hogy a játékban részvevők felkutassák a repülő nyomait, és megtalálják, ki és hova rejtette. A játékos feladatok során a gyerekeknek és szüleiknek a házak falán, az ajtókon, az udvarokban elrejtett számtalan apró jelet kell megkeresniük, amelyek segítik őket a feladatok megoldásában. A nyomozás során együtt nyitogathatják a kuflik zsebtarisznyáit, így járva be Újlipótváros utcáit a kb. 800 méteres sétán.

A szabadtéri kuflis kalandséta kapcsán sok-sok új információval, várostörténeti érdekességgel is gazdagodhatnak a gyerekek, sőt a feladatok részét képezi a formák felismerése, a logikus gondolkodás, az alapos megfigyelés is, így észrevétlenül fejleszti a gyerekek legkülönfélébb készségeit is. Az 5-12 éves korosztálynak szóló 1-1,5 órás kültéri programra online lehet időpontot foglalni, a résztvevők a Pagony Játékházból indulnak és ide is térnek vissza. Az akadálymentes, tehát babakocsival is kényelmesen bejárható sétán maximum 6 fő vehet rész, a nyomozáshoz szükséges összes felszerelést a Pagony biztosítja, és a résztvevők egy izgalmas várostörténeti ismeretterjesztő füzetet is kapnak ajándékba.

Indulási és érkezési pont: Játékház Pagony (1137 Budapest, Pozsonyi út 36.)

Ajánlott korosztály: 5-12 év

 

Részletek és időpontfoglalás itt: https://www.pagony.hu/kalandseta/nyomozas-a-kuflikkal-a-pozsonyi-uton

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!