A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Kinetic Sand - Örökmozgó homokA homok sokféle formában van jelen életünkben, segítségünkre van házunk építésénél, üvegtárgyaink alapanyagaként, nyári élményeink szerves részeként, és gyermekeink számára, a véget nem érő kreativitás eszközeként.

 

A játszótereken és a családi házak kertjeiben mindenütt megtalálható a homokozó, mely talán a legnépszerűbb szabadtéri elfoglaltságot biztosítja a gyerekeknek. A totyogók első, ügyetlenkedő kézmozdulataiktól, a homokgombócokat formázó, gyakorlott kezű nagymamákig, mindenki kiveszi a részét a mókából. Az esős, hideg napokon pedig sokszor hiányolják a lurkók a lágy tapintású homokot, az élményt, ahogyan életre kel az anyag, és sütemények, állatok, gyümölcsök formájában ölt testet.

 

A CURIOCITY Webáruház és Közösségi Portál jóvoltából már a hűvös napokon sem kell lemondani a felhőtlen játék öröméről. A svéd fejlesztésű Kinetic Sand™, azaz Örökmozgó homok, mely mentes mindenféle káros anyagtól, allergén összetevőtől, vagy mikrobiológiai szennyeződésektől, 98 % tiszta homokot tartalmaz. Az igazi varázslat pedig a maradék 2 % összetevőben van, mely az egyszerű homokot élettel tölti meg. Használata kimondottan beltérre ajánlott, elegendő egy asztalka, ahhoz, hogy visszatérjen a nyár hangulata és újra együtt homokozzon a család.

 

Az Örökmozgó homok tökéletesen ötvözi a száraz homok, selymes tapintását, pergő hatását, és a vizes homok formázhatóságát. Sőt, nem állítunk valótlan dolgot, azzal, ha azt mondjuk, a két fenti tulajdonságot még tökéletesebben rejti magában a Kinetic Sand. A kezeink közül kifolyó homok ugyanis nem hullik szét, a szemek varázslatos kapcsolatban állnak egymással, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Így az ujjainkról lecsurgó anyag nem szóródik, hanem egynemű masszaként szabályos kupacba áll az asztalon. A formázása nagyon egyszerű, hiszen az apró szemcsék könnyedén összeolvadnak, így a hagyományos homokozó formákkal csodás szobrocskákat lehet készíteni. A játszótéri vizes homokkal ellentétben, melynek formázhatósága függ a víztartalomtól, az állaga éppen megfelelő ahhoz, hogy az alakzat megmaradjon, de ne ragadjon bele a formába.

 

Összetapasztva játékkéssel könnyedén szeletelhető, mely minden kisgyermek számára hatalmas élvezetet jelent.

 

Idővel az építkezésekről jól ismert munkagépek kicsinyített másai is előkerülnek, mellyel kiválóan lehet szituációs játékot játszani, miközben a markoló vezetőfülkéjébe gyömöszölt homokot is könnyedén el lehet távolítani.

 

 

A szemcsék tapadásának köszönhetően egyszerű a takarítás, hiszen elég csak egy kis kupac Kinetic Sand-et végighúzni az asztalon, és máris tiszta a felület. Ugyan ez igaz a csemeték kezére is, garantáltan nem lesznek még a fülök mögött is homokosak.

 

Az Örökmozgó homok nem szárad ki, egyedül a víz nem kedvez állagának.Ha vizes vagy izzadós kézzel használjuk, vagy magas páratartalmú levegővel érintkezik (pl. ruhaszárítás, főzés), kissé nyirkos tapintású lesz, ezért ki kell szárítani, mielőtt újra használatba vesszük. Nagy mennyiségű vízzel viszont semmiképp se érintkezzen, mert az kioldja a speciális kötőanyagot, így tönkreteszi a terméket.

 

A Manóprogram csapata természetesen gyerekekkel is kipróbálta a varázslatos anyagot, mely villám gyorsan kedvenc játékká nőtte ki magát. Ébredés után minden csemetének a Kinetic Sand volt az első gondolata, és lefekvés előtt még mindenki szeretett volna egy-egy új formát készíteni, sőt, még egyet, és még egyet. Egy hét elteltével is slágerjátéknak számított a beltéri homokozás, mely háttérbe szorított minden addigi kedvencet.

 

A játék élvezetén kívül az Örökmozgó homok fejleszti a finommotoros készséget, a szenzoros funkciókat, és a kreativitást.
1-2 gyermek számára az 1 kg-os kiszerelés, míg nagyobb családoknak a 2,5 kg-os vagy 5 kg-os óriás csomag nyújt felhőtlen kikapcsolódást.


Bővebb információ: www.curiocity.hu


Videó

 


 

Képgaléria

 

Kinetic Sand - Örökmozgó homokKinetic Sand - Örökmozgó homok

 

kinetic-sand06Kinetic Sand

 

Kinetic SandKinetic Sand

 

Kinetic Sand - Örökmozgó homokKinetic Sand - Örökmozgó homok

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!