A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

A strapabíró és masszív Y-Szárnyú Vadászgépeket a jóval korszerűbb X-Szárnyú Vadászok váltották fel, méghozzá nem is akármilyen kalandos módon. Történt ugyanis, hogy az Incom Ipartestület nagyobb megrendelést kapott a saját tervezésű X-Szárnyú Vadászgépekből. A lázadókkal szimpatizáló cég hamar felkeltette a Galaktikus Birodalom figyelmét, ám a Birodalmi egység rajtaütése során sikerült a Lázadóknak kijuttatni a tervrajzokat és a gép prototípusát. Ezt követően lett a Szövetséges Lázadók leghatékonyabb vadászgépe az X-Szárnyú.

 

Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter    Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter

 

A gép első sikerét akkor aratta, amikor az X-Szárnyúakból álló raj rajtaütött egy Birodalmi létesítményen, és sikeresen szerezte meg a Halálcsillag tervrajzait. Nem mellesleg, Luke Skywalker is egy ilyen géppel semmisítette meg a Halálcsillagot.

 

A Zsivány osztag mindenre elszán vezetője, Wedge Antilles, és Han Solol közösen pusztították el a második Halálcsillagot, az Ezeréves Sólyom és egy X-Szárnyú Vadászgép segítségével.

 

Lássuk, milyen paraméterekkel rendelkezik egy ennyire hatékony légijármű:

 

Hosszúság: 12,5 méter
Magasság: 3,11 méter
Saját tömeg: 14.800 kilógramm
Légköri sebesség: 1300 km/h

 

A személyzet tagja egy pilóta, valamint egy R2-es asztrodroid, aki a repülés közben felmerülő karbantartásokat végzi, valamint információval látja el a pilótát.

 

 

A csillaghajót, a landolást követően a Flight Navigátor tartószerkezetre helyezzük, így stabilan pihenhet az X-Szárnyú Vadászgép. Nevét onnan kapta, hogy szárnyai szétnyithatók, így kereszt alakot formáznak. Ez a tenyérnyi modellen is kiválóan látható. Az egyszemélyes pilótafülke sötét üvege mögött felfedezhetjük egy R2-es asztrodroid körvonalait. Talán éppen R2D2 az, aki a srácokat csatába hívja egy csapatnyi TIE Vadászgép ellen. A harc kimenetele egyenlőre bizonytalan, hiszen minden ütközet attól függ, merre vezeti a csillaghajót a gyermeki fantázia.

 

 Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter    Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter

 

Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter    Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter

 

Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter    Star Wars Hot Wheels - X-Wing Fighter

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!