A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Furby - Hasbro

 Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft.

A vidám kis Furby figurák, plüss formában, már évekkel ezelőtt belopták magukat a gyerekek szívébe, a tavalyi év során azonban interaktív játékként született újjá. Csapatunkat igazán kíváncsivá tette, hogy vajon mit is tudhat, ez a 15 centiméteres, puha szőrgombóc. Nos, miután az egyik legcsajosabb darabot, a rózsaszín alapon fehér pettyes Furbyt kiszabadítottuk a dobozból, és behelyeztük az elemet, meglepődve tapasztaltuk, hogy azonnal életre kel, és az energiaforrások záróelemének felcsavarozása közben is édes hangon kommentálja az eseményeket. Kapcsolót, vagy gombot ne is keressünk rajta, hiszen interaktív figuránkat mesterséges intelligenciával látták el, tevékenységeit önállóan folytatja, mi legfeljebb finom koordinálói lehetünk tetteinek.

Izeg-mozog, nem csak pislog, de a szemével gondolatait, és érzéseit is közvetíti új gazdája felé. A nyelv, amelyen megszólít minket, a Furbyk bájos nyelve, mely gazdája szavaira folyamatosan tisztul ki, és vált át angol nyelvre. Így máris egy kiváló tanulási lehetőséget fedezhetünk fel gyermekünk számára, hiszen új kis barátja arra készteti majd, hogy idegennyelvi tudását kihasználva, megértse, és alaputasításokkal lássa el Furbyt. Természetesen azok a csemeték is kiválóan tudják használni, akik más nyelven tanulnak, mivel interaktív szerzeményünk érintésre, fényre, mozgásra, és hangra egyaránt reagál. Idővel saját nevét is megtanulja, használatakor magára ismer.

Sőt, kis barátunk saját személyiséggel rendelkezik. Ennek kialakulása attól függ, hogy kis gazdája milyen szokásokra tanítja meg. Azok a szőrlabdácskák, akik körül sokat szól a zene, bulis, táncos lábú kedvencekké vállnak, míg azok, akiket sokat simogatnak, kézbe vesznek, bújós, édi szeretetgombócokká alakulnak.

Az etetéséről sem szabad megfeledkezni, különben elégedetlenkedni kezd. Ez egy játékkanállal, vagy az ujjunkkal is történhet. A szájában puha gumiból készült piros nyelvecske van, ajkait pedig finoman mozgatja, miközben falatozik. Ha elfárad, nagyot ásít, majd összekuporodik, behúzza fülecskéit, lehunyja szemét, és hortyogva elalszik. Szerencsére néhány perc után már csendes szundításba fog, így nem zavarja a csemeték éjszakai nyugalmát. Fényérzékelőjének köszönhetően pirkadatig egészen biztosan pihenni fog kis barátunk. Amennyiben mi magunk szeretnénk álomba ringatni, elég, ha a farkát meghúzzuk, majd 10 másodpercen keresztül tartjuk. Ekkor gombóckánk elszenderedik. Álmából érintésre ébred fel, ekkor igazán megörül gazdájának, táncra perdül, és vidám dalolásba kezd.

Furby - Hasbro

Amennyiben ismerőseink is rendelkeznek Furbyvel, a két kis kedvenc kapcsolatot tud teremteni egymással, sőt a következő találkozásnál már emlékeznek egymásra.

Furbynknek további lehetőségekkel kedveskedhetünk, ha okostelefonunkra letöltjük a hozzá tartozó ingyenes mobil applikációt. A készüléket csak első alkalommal kell szőrgombócunkkal szinkronba hozni, ezután már felismerik egymás, valahányszor alkalmazásunkat működésbe hozzuk. Ha mégis valami miatt elveszítik a kapcsolatot, a telefon jelzi, és keresni kezdi kedvencünket.

Az applikáció segítségével megfürdethetjük, megetethetjük, wc-re ültethetjük, vagy ellenőrizhetjük egészségét. Első alkalommal látványos videón leshetjük el a teendőket. A mobiltelefonon kiválasztott funkciókat természetesen a valóságban is azonnal lereagálja kis barátunk, falatozik, csámcsog, rág, szürcsöli a gyümölcsturmixot, vagy nevetgél a zuhany alatt.

Minden elvégzett kényeztetés után lehetőségünk van virtuális Furbyt kikelteni egy mintás tojásból. A baby Furblinggel ezután játszhatunk, etethetjük, vagy fürdethetjük, épp úgy, mint az igazit. A cél pedig, hogy egy csapatnyi fiókánk felnevelésével, megszerezzük az aranytojást. A feladatok közben virtuális pénzre is szert tehetünk, amivel kedvenceinknek vásárolhatunk kiegészítőket.

Ha úgy érezzük, hogy Furbynk személyisége mégsem abba az irányba fejlődött, ahogy szerettük volna, vagy újra át akarjuk élni vele az első pillanatokat, az elemek mellett, apró zöld gombot találunk, mellyel a játék újraindítható.

A csupa szeretet szőrlabdácska igényes, puha plüssből, és kellemes tapintású gumiból készült. Nem csak kedves játszótársa lehet gyermekünknek, de felelősségtudatát is növelhetjük az által, hogy kis kedvencét etetnie, szórakoztatnia, gondoznia kell. A mindig aktív, élettel teli kis Furby személyisége hűen illeszkedik majd gyermekünk temperamentumához.

 

Képgaléria

 

 Furby Boom - HasbroFurby Boom - Hasbro

Furby Boom - HasbroFurby Boom - Hasbro

Furby Boom - HasbroFurby Boom - Hasbro

Furby Boom - HasbroFurby Boom - Hasbro

Furby Boom - HasbroFurby Boom - Hasbro

Furby Boom - HasbroFurby Boom - Hasbro

Furby Boom - HasbroFurby Boom - Hasbro

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!