A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Akár szeretnénk, akár nem, a technika folyamatosan fejlődik. Az, hogy miként használjuk, milyen formában és mennyiségben engedjük közel csemeténkhez, csak rajtunk múlik. Egy dolog azonban biztos, nem zárhatjuk ki maradéktalanul a srácok életéből az okoseszközöket. Ha pedig használják azokat, miért ne tehetnék szórakoztató és tanulságos formában? Ismerd meg a Manóprogram segítségével a Mattel Virtuális Valóság élményét, és éld át a csodát!

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

A View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag androidos készülékkel és iPhonnal egyaránt működik. Kapjuk hát elő okostelefonunkat, és töltsük le a megfelelő alkalmazást.

A kezdőcsomag tartalmaz egy demókorongot, melynek segítségével megismerkedhetünk a virtuális valóság élményével.  A View Master kulcsszavak beírását követően több alkalmazás is elérhetővé válik, ilyen többek között a Világűr, a Különleges úti célok és a Vadvilág. A demókorong bármelyik alkalmazással használható. Miután az applikáció felkerült okoseszközünkre, indítsuk el a programot. A képernyőn megjelenő kört irányítsuk a demókorongra, és merüljünk el egy másik világban. 

Lépjünk be a múzeumba, és tekintsük meg az ott elhelyezett tárgyakat, természtesen három dimenzióban, majd tegyük próbára a kaleidoszkóp egy speciális változatát. Ízelítőt kapunk az élménycsomagok kínálatából is, melyek között megtaláljuk a Vadvilágot, Világűrt és Különleges úti célokat.

Vegyük sorra a demókorongon található élménycsomagokat, kezdjük a sort a Vadvilággal, és merüljünk el az állatok különleges világában. A nagyjából DVD-tok méretű burkolat kihajtható tárolót rejt. Ebben helyezkednek el az élménykorongok, melyek egy egy tájegység növény és állatvilágát hivatottak bemutatni.

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

Az alkalmazás magyar nyelven navigál bennünket. Valamennyi élménycsomaghoz aktiválókártya tartozik, melyek külseje az aktuális környezethez igazodik, vagyis találkozhatunk útlevél formával és űrsikló mintával ellátott mágneskártyával is. Húzzuk keresztül a kártyát az okoseszköz képernyőjén, majd kövessük az instrukciókat. Helyezzük el az okostelefont a VR szemüvegben, és gondosan zárjuk le a fedelét.

Navigáljuk a fehér pontot a kívánt élménykorong fölé, majd húzzuk meg a szemüveg oldalán található kart. Virtuális kalandozásaink során, ez a sárga kapcsoló helyettesíti az ENTER gombot.

Mint egy varázsütésre, a bennünket körülvevő világ átalakul, és a szavannán, az esőerdőben, vagy a sivatagban találjuk magunkat, attól függően, hogy választásunk melyik korongra esett.

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

Tegyünk most képzeletbeli látogatást a szavannákon, ahol zsiráfokat, oroszlánokat, elefántokat, zebrákat, orrszarvúkat és gepárdokat találunk. Valamennyi állat mellett ikonok egész sora helyezkedik el. Attól függően, hogy választásunk melyik fajra esett, rövid leírásban tájékozódhatunk az állat főbb paramétereiről, úgy mint súly, életkor, és veszélyeztetettségi fok. Ha kedvünk tartja, körbejárhatjuk az egyedet, magától értetődően három dimenziós formában, vagy megnézhetünk egy rövid videót az állatról.

Az egyes területek között ösvényeken közlekedhetünk, melyekre ikonok segítségével léphetünk.

A csemeték egyik kedvence minden bizonnyal az a feladat lesz, amely fényképfelvétel készítését teszi lehetővé. A játék során, a kijelölt fajokat kell lencsevégre kapni. Az exponáló gombot a már jól ismert sárga kar helyettesíti, ennek lenyomásával készíthetjük el a felvételt, melyet elmenthetünk okoseszközünk saját fotóalbumába, vagy továbbküldhetünk ismerőseinknek.

Az őserdőben és a sivatagban további őshonos fajokat ismerhetünk meg, a szavanna élővilágához hasonló struktúrában. 

A látványos animációkat valódi hangfelvétek töltik meg élettel. 

A Különleges úti célok élménycsomagnak köszönhetően bejárhatjuk New Yorkot, a Yucatán-félszigetet, és Londont. Az előkészületek megegyeznek a Vadvilág élménykorongnál leírtakkal, vagyis a megfelelő alkalmazás, jelen esetben a Különleges úti célok applikáció letöltését követően, okostelefonunkat helyezzük be a VR szemüvegbe és a megjelenő kört irányítsuk arra a városra, ahol látogatást szeretnénk tenni. Lépjünk be a maják birodalmába, és vegyük alaposan szemügyre a Kukulkan piramist, az Ezer Oszlop Csarnokát, és a Koponyák falát. Tekintsük meg a nagy labdajáték-pályát, valamint a harcosok templomát, és az információs ikonok segítségével tudjunk meg még többet e letűnt civilizációról. A virtuális valóságnak köszönhetően részesei lehetünk egy valódi maja szertartásnak. Ami pedig a hangeffekteket illeti, andalító indián zene és csendes beszéd hallatszik a háttérben.

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag   View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

Irányítsuk most pillantásunkat a New York-i Szabadság-szoborra. A korong közepén három dimenziós képet láthatunk a szoborról. Ekkor kell a kart, vagyis az ENTER gombot lenyomnunk. Felcsendül az Egyesült Államok himnusza, és amerikai földre léphetünk. Első állomásunk az Ellis-sziget kikötője. A szigetet Benjamin Harrison elnök utasítására kezdtek el fejleszteni 1890-ben. Így lett ez a hely, az első amerikai szövetségi bevándorlási központ. Innen több irányba indulhatunk. Választhatjuk a Dicsőségfalat, a Nyilvántartást, vagy a Szabadság-szobrot.

Lépjünk be elsőként a Nyilvántartóba. A terem angolul a Great Hall, azaz nagy csarnok nevet viseli. 61 méter hosszú, és 30 méter széles, ennek köszönhetően egyszerre akár 4000 menekült fogadására volt alkalmas. Az épületben virtuális sétát tehetünk, feljuthatunk lépcsőkön az erkélyhez, vagy megnézhetjük a közel 1500 bevándorló elhelyezésére alkalmas szálláshelyet.
Nem lenne teljes a New York-i túra, ha nem vehetnénk alaposan szemügyre a Szabadság-szobrot, melyet akár három dimenzióban is körbejárhatunk.

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag   View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

Utoljára hagytuk Londont, ahol sétánkat a Temze partján kezdjük. A távolban feltűnő Tower hídhoz egy kattintással közelebb kerülhetünk és alaposan körültekinthetünk az építményről. A sirályok vijjogását, és a város morajlását olykor egy egy hajó kürtje harsogja túl. A hídon átkelve eljutunk a Védőgátihoz, ahol rajtunk kívül más is élvezi a zsibongó város látványát. A parton kisebb nagyobb csoportokban emberek gyönyörködnek a Temze fodros hullámaiban.

A New York-i sétához hasonlóan, itt is meghatározott útvonalon haladhatunk, azaz amennyiben szeretnénk eljutni a rakpartra, ismét át kell kelnünk a Tower hídon. A rakpartról már több irányba indulhatunk, eljuthatunk többek között a Waterloo épülethez, vagy a Martin Towerhez.

A kalandozást egy páratlan élménnyel gazdagodva zárhatjuk, a VR szemüvegnek köszönhetően szétnézhetünk a rakparton, méghozzá 1890-ben. Szerencsére a néptelen utcán csak egy korhű ruhába öltözött hölggyel találkozunk, nyomát sem látni a hírhedt Hasfelmetsző Jacknek, aki éppen ebben az időszakban követte el rémtetteit.

Végül kapcsoljuk be az öveket, és tegyünk utazást a Világűrben.

A bolygókkal ékesített korong segítségével Naprendszerünket ismerhetjük meg. Amennyiben figyelmünket a választott bolygóra irányítjuk, a kar meghúzását követően körberepülhetjük azt. Amennyiben a szabad égbolt felé irányítjuk a keresőt, és az információ ikonra kattintunk, bármely bolygóról bőséges ismeretre tehetünk szert. Nem csak méretéről, távolságáról kapunk adatokat, de érdekes tényeket, különleges információkat tudhatunk meg az adott égitestről.

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag   View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

A korong felett lebegő űrsikló segítségével az űrutazáshoz szükséges eszközöket ismerhetjük meg. Találkozhatunk itt űrállomással, és holdkomppal egyaránt. Ezeket az eszközöket három dimenzióban is körberepülhetjük, vagy a megfelelő ikon kiválasztásával belsejükben is körülnézhetünk. Sőt, a minijáték keretében részesei lehetünk egy űrsikló felszállásának és pályára állításának, mindezt egy memóriafejlesztő játékkal.

Végezetül a csillagvizsgálóban tehetünk látogatást. Innen bizony az égbolt minden szeglete tökéletesen látszik. A szemünk előtt megjelenik a Föld, így kiválaszthatjuk, hogy bolygónk melyik pontjáról szeretnénk szemlélni az eget. Miután megadtuk földrajzi helyzetünket, a csillagképek nevükkel ellátva rajzolódnak ki előttünk. A megszerzett ismereteket természetesen átültethetjük a nyáresti csillag figyelésbe is, hiszen ki ne szeretné elkápráztatni a jelenlévőket figyelemre méltó csillagászati ismereteivel.

A három élménycsomag eltérő élményt és tudást kínál, mely a család minden tagja számára tartogat izgalmakat.

A VR szemüveghez további alkalmazásokat találhatunk, melyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy távoli világokat fedezzünk fel. Kiállításokon bolyongjunk, hullámvasútra pattanjunk, vagy együtt szálljunk a sirályokkal. Az élményekkel átitatott ismeretterjesztő élménykorongok pedig észrevétlenül bővítik a srácok tudását. A Mattel - View Master alkalmazások térítésmentesen letölthetők, használatuk élménykoronghoz, vagy applikáción belüli vásárláshoz kötöttek. További információt a www.view-master.com/hu oldalon találhattok.

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomagView Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomagView Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag  View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag   View Master Virtuális Valóság kezdőcsomag

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!


Warning: mysqli::__construct(): (HY000/1040): Too many connections in /home/cstore/public_html/guncel.php on line 8
Veritabanına bağlanırken hata oluştu: Too many connections

Warning: mysqli::__construct(): (HY000/1040): Too many connections in /home/cstore/public_html/guncel.php on line 8
Veritabanına bağlanırken hata oluştu: Too many connections