A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Barbie Fashion A Barbie Fashionista, vagyis Barbie divatbaba számtalan formában látott már napvilágot. Sokszínűsége igazodik a kislányok egyedi szépségéhez. Minden csemete megtalálja saját hasonmását, esetleg barátnője karakterét. Létezik szőke, barna, fekete, vörös és vad divat színekben pompázó hajkoronával, sőt, találunk szemüveges, szeplős és göndör hajú változatot is.

 

A Manóprogram csapta ezúttal ezeket a szépségeket vette górcső alá, hogy fellebbentse a fátylat a világ talán legismertebb babáiról.

 

Egy amerikai üzletasszony, Ruth Handler (1916–2002) álmodta meg az ikonikus figurát. Az ötletet Ruth kislánya, Barbara adta azzal, hogy papírbabáit felnőtt ruhákba öltöztette, mely az akkori divat szerint nem volt jellemző. Szerencsés véletlen folytán Ruth férje a Mattel gyár alapítója volt, ám először ő sem látott fantáziát felesége ötletében. Egy német utazás során azonban a család felfedezte a Bild Lilli fantázia nevet viselő babát, mely egy határozott, öntudatos nőt ábrázolt. Ez a játék szolgált Barbie minájául. A Mattel cég másodszorra engedett az ösztöneinek és 1959. március 9-én, a New York-i American International Toy Fairen bemutatták az első Barbie babát.  A legelső darabok fekete-fehér zebracsíkos úszódresszt hordtak, és lófarokba kötött frizurát viseltek. Két változatban kerültek forgalomba, szőke és barna hajjal.

 

A karcsú dobozból ránk mosolygó Barbie ezúttal sötét szőke hajú, ovális arcú, csodás kék szemű hölgy. A visszafogott, nappali smink a vidám utcai viselethez igazodik. A pöttyös összeállítás egy fekete-fehér felsőből áll, melyet citrom sárga vállrésszel bolondítottak meg. A rózsaszín szegély árnyalata megegyezik a szoknya tónusával, melyet szintén fekete foltok díszítenek. A színek kavalkádját a narancssárga, magas sarkú szandál teszi teljessé. A formabontó kompozíciót egy fekete, szívecske alakú fülbevaló koronázza.

 

A ruhadarabok tépőzárral rögzíthetők, így csemeténk könnyedén át tudja öltöztetni kedvencét, amennyiben más szettet állít össze számára. A Barbie Fashionista babák ruhatára egymás között is variálható, így Barbie és barátnői mindig az alkalomhoz illően tudnak megjelenni, bármilyen szituációba is keveredjenek gyermekünk fantáziájának köszönhetően.



Barbie Fashion    Barbie Fashion

 

 

Barbie Fashion    Barbie Fashion

 

Barbie Fashion    Barbie Fashion

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!