A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Kuflik néhány év alatt rengeteg kisgyerekhez jutottak el, a rajzfilm után mesekönyv formában is találkozhattak a gyerekek a különleges lényekkel, ezt követően pedig izgalmas társasjátékok formájában kerültek a Kuflik a gyerekszobákba. 

Valószínűleg a Kuflibingó is gyorsan a kicsik kedvence lesz, hiszen a koncentráló képességet fejlesztő játékon is kedvenc mesehőseikkel találkozhatnak. 

A dobozban 6 darab kétoldalas játéktáblát és 54 Kuflis lapkát találunk.

Kétféle játékmóddal használhatjuk a játékot, a kisebbek, azaz a három évesnél idősebb csemeték képkeresőként, míg a nagyobbak, vagyis a négy év feletti gyerekek a bingót játszhatják. 

A képkereső szabályait valószínűleg mindenki ismeri, ezt a játékot azonban kicsik másként játszák. Ezúttal ugyanis minden játékos kap egy játéktáblát, ügyelve arra, hogy mindenki azonos felét fordítsa felfelé. Azaz minden játékos a levéllel ellátott oltalt, vagy a terméssel ellátott oldalt használja. 

Ezt követően a lapkákat lefordítjuk, az első játékos pedig felfordítja az elsőt. Amennyiben el tudja helyezni a tábláján, mert a megtalált szereplő szintén megtalálható a táblán, ráteheti a táblára és ismét felfordíthat egy lapkát. Ezt egészen addig folytathatja, amíg sikerül a tábláján elhelyezni a lapot. Ekkor a soron következő játékos fordít és helyezi el a megtalált lapkát a tábláján. 

A játékot az nyeri, akinek elsőként talik meg a játéktáblája. 

A Kuflibingó esetében is magunkhoz veszünk egy játéktáblát, ügyelve arra, hogy azonos jel szerepeljen rajta. A lapkákat ezúttal is képpel lefelé, oszlopba rendezve helyezzük el az asztalon.

A játékosok háromra felfordítanak egy-egy lapkát, majd villámgyorsan lecsapnak arra, amelyiket el tudják helyezni a játéktáblájukon. Amennyiben többet is fel tud használni a játékos, és társai nem csaptak le rá, többet is felvehet. A maradék lapot, melyek egyik játékosnak sem kellettek, félretesszük. Amikor elfogy egy oszlop, újat helyezünk ki, egészen addig amíg valamelyik játékosnak be nem telik a játéktáblája, hiszen ezzel megnyeri az igalmas versenyt. 

Kufli bingo Pagony  Kufli bingo Pagony

Kufli bingo Pagony  Kufli bingo Pagony

Kufli bingo Pagony  Kufli bingo Pagony

Kufli bingo Pagony  Kufli bingo Pagony

Kufli bingo Pagony  Kufli bingo Pagony

Kufli bingo Pagony  Kufli bingo Pagony

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!