A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Vöröskabátosok és a Kékkabátosok között 43 napja tart az ádáz csata. Mindkét sereg erősen megfogyatkozott, márcsak 1 tábornagy, 1 tábornok, 2 ezredes, 3 őrnagy, 4 százados, 4 hadnagy, 4 őrmester, 5 aknász és 8 felderítőből áll a csapat. Mindkét tábor felbérelt egy-egy kémet, akik segítik a felderítést. A két tábor ugyanis háttal áll a csata során egymásnak, annak érdekében, a elrejtsék saját zászlajukat ez ellenség szeme elől. Amikor valamelyik csapat megszerzi az ellenfél zászlóját, azonnal győz. A két sereg a pálya két szélén, titokban helyezkedik el, 4x10 mezőt felhasználva.

A katonák a vízbe nem mehetnek. Mindkét csapat rendelkezik 6 bombával, melyek az aknászok kivételével, azonnal lerepítenek mindenkit a csatatérről, aki rálép. A piros csapat kezd. A feladat, hogy megtalálják az ellenfél zászlóját. Ehhez előre, hátra és oldalra mozoghatnak a katonák. A felderítők ezalól kivételt képeznek, ők az említett irányokban bármennyit, ám ezzel könnyedén elárulhatják magukat. Katonát átugrani tilos, ha valakibe beleütközünk, megállhatunk előtte, vagy dönthetünk úgy, hogy megtámadjuk. Ebben az esetben fel kell fednünk rangunkat. Alacsonyabb rangú katonát le tudunk taszítani a pályáról, a magasabb rangú azonban minket lök ki.

Bombára lépve azonnal lerepülünk a pályáról. Mivel a tábornagy rangja a legnagyobb, őt csak a másik csapat tábornagya tudja kiiktatni, saját élete árán, illetve a kém, akinek az a feladata, hogy megtalálja és ártalmatlanná tegye a tábornagyot. A kémet azonban bármelyik katona leleplezheti és eltávolíthatja.

A játék addig tart, amíg valamelyik csapat meg nem találja a zászlót, vagy valamelyik seregnek elfogy a mozgáslehetősége. A játék elején mindenképpen ki kell dolgoznunk egy stratégiát, mellyel elrejthetjük és megvédhetjük a zászlónkat.

A játék némi rutint kíván, így érdemes több játékot is lejátszani az egyszerűsített, úgynevezett Stratego párbajjal. Nyolc éves kortól már ismerkedhetnek a gyerekek ezzel az izgalmas logikai játékkal.

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

Stratego  Stratego

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!