A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Kiadó: Pozsonyi Pagony Könyvkiadó

Szerző: Kertész Erzsi

Kötésmód: Puha borítású

Korosztály: 8-12 éveseknek

Oldalszám: 376 oldal

Rövid leírás: Csupán néhány hónap telt el azóta, hogy Kismukk, és a hegymászó szakkör bátor tagjai egy hógömb fogságába kerültek. 

A suliban ugyanis, ahová Kismukk, Helga, Gekkó, Vince, Virág és Noémi jár, hegymászó szakkör alakult. Az izgalmas iskolai foglalkozás vezetője, valamint asszisztense azonban egy átméretező segítségével lekicsinyíti a gyerekeket és arra kényszeríti őket, hogy megmásszák a párduc alakú hegyet, a Pantherát. 

Miután a srácok szerencsésen kijutottak a hógömbből, és visszanyerték eredeti méretüket, életük a megszokott kerékvágásban folytatódik. A Pantherán is tovább folynak a dolgos hétköznapok. Az inspirátorok népének az a feladata, hogy segítsenek az embereknek megvalósítani a korszakalkotó felfedezéseket, míg a hegyen élő szabotőrök épp ennek megakadályozásán mesterkednek. 

Jácintnak, az ifjú inspirátornak ezúttal nagyon nehéz dolga lesz, hiszen első küldetésén nemcsak saját feladatát kell teljesítenie, hiszen először ki kell jutnia a hógömb fogságából is.

Véleményünk a könyvről: A Panthera 2. - A küldetés szorosan kapcsolódik az első kötethez, ám önmagában is jól érthető. Az előzményeket egy rövid bevezetésből ismerhetjük meg, ezután akár annak is teljes élményt nyújt a könyv, aki esetleg nem olvasta az első részt.

 

A szépen kidolgozott karakterek jellemvonásain keresztül nem csak a cselekménybe, de a szereplők gondolataiba, érzéseibe is bepillantást nyerhetünk. Az izgalmas események letehetetlen olvasmánnyá teszik a kötetet, mely abszolút igazodik az iskolás korosztály igényeihez. 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!