A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A település neve hivatalosan Balatonvilágos, mely magában foglalja Balatonaligát is. A hetvenes években nagyarányú telekkialakítások folytán a község jelentős fejlődésnek indult, főleg nyaralóingatlanokat értékesítettek. A rendszerváltást követően nyitott lett a jelenlegi Club Aliga területe, ezzel kulturált, jól ellátott strandterület és hajókikötő került a közösség használatába. A Balaton medre itt homokos, a vízminőség kiváló, vízmélysége sekély, több száz méteren biztonságosan élvezhetik a vizet az úszni nem tudók is.

 

Club Aliga strandja a Balaton egyik legnépszerűbb strandja. A strandunk megnyitásáig üdülőközpontunk területén csak saját felelősségre lehet fürdeni a Balatonban.

 

Partszakasz sokak szerint a Balaton legszebb strandja, amely páratlan adottságai miatt a Balatonhoz érkező vendégek egyik legkedveltebb célpontja.A 2008-as évben a strandlátogatók közel 50 nevezés között a 7. legjobb strandnak választották a Club Aliga partját a Balatonon.

 

 

 

A strand területe 10 hektár, amihez 800 méter hosszú partszakasz tartozik. A nyaralni vágyók itt mindent megtalálnak, ami egy élményekkel teli vízparti üdüléshez szükséges. A számtalan szabadidős és sportolási lehetőség minden korosztály számára lehetőséget kínál az aktív pihenéshez.

 

A vízparton nyaralók biztonságát a Club Aliga területén mentőtiszt, elsősegélyhely és szakképzett vízimentők biztosítják a strand nyitva tartási ideje alatt.A Club Aliga területén állandó biztonsági szolgálat működik, akik 4 fő személyzettel vannak jelen a területen.

 

Strand 2010-ben május 29-től augusztus 29-ig, 9-19 óráig a hét minden napján várja vendégeit.A Club Aliga egyedülálló szépségű természetes környezete számtalan sportolási lehetőséget kínál vendégei részére a szezonban.

 

Sportolási lehetőségek:
-Strandröplabda Igazi homokos és füves strandröpi pálya is várja a sportág szerelmeseit.
Foci Két darab füves focipályán is próbára teheted ügyességed és kitartásod.
-Strandvízilabda Az idei évben, immáron tízedik alkalommal ismét nálunk kerül megrendezésre a Strandvízilabda Országos Utánpótlás Bajnokság.
-Kosárlabda Egy betonos kosárpálya szolgálja a streetball-ozni vágyókat.
-Tollaslabda A strandunkon két füves pálya is várja a tollas rajongókat.
-Tenisz A salakos pálya és a felszerelés is adott, egy baráti meccs lebonyolításához.
-Fejelőkapu A vízben elhelyezett két kapu kiváló szórakozást jelent a kánikulában azoknak, akik a vízben sem szeretik nélkülözni a focit.
-Vízibicikli Klasszikus balatoni vízibiciklik több féle változatban.
-Vitorlásbérlés Kikötőnkben a Kalóztól a Bavaria 44-esig különböző méretű vitorlások bérelhetőek, igény esetén kapitánnyal is.
-Sportszerkölcsönző Bérelhető eszközeink: foci, kosár, tenisz tollas, ping-pong, röplabda és nagyon laza retró biciklik
-Kocsmajátékok
• Tapigép,Darts,Biliárd,Csocsó,Flipper,Póker
Gyermek kalandpark (óriás csúszda, légvár,stb), Animáció, Felújított játszóterek

 

A Club Aliga egyik méltán nagy büszkesége a Retró preszó. Itt eredeti fényében tündököl a ’70-es évek jellegzetes, mással össze nem téveszthető belső építészetének egyik máig fennmaradt remeke, amihez hasonlót már nem nagyon találhatunk kis országunkban.

 

Ha úgy érzed, hogy kifárasztott az egész napos strandolás, napozás, vagy csak hűsölni szeretnél barátaiddal, ugorj be a Retró presszóba, ahol visszarepülhetsz a múltba és esténkén nagy bulik várnak!
Újdonság: Test, hát és talpmasszőri szolgáltatást kínálunk vendégeinknek a strandunkon és a III-mas szálló földszintjén a strandszezonban.

 

Községi strand 1000fő befogadására képes füves területtel rendelkezik. Parkolni a strand előtt az út mellett lehetséges ingyen. A pénztár 8-19óra között van nyitva.Szolgáltatások: játszótér, vízibicikli kölcsönzés, napozóágy - napernyő bérlés, internet szolgáltatás és egy röplabda pálya. Strandon kívül található egy büfé, étterem,egy fagyizó és egy koktélbár.

 


Balatonvilágosi szabad strand füves, rejtett területe vonzó azok körében, akik kedvelik a csendes fürdőzést.Gyerekeknek egy homokozó, míg a kerékpárral érkezőknek bicikli tároló áll rendelkezésükre.


Forrás: www.balaton.hu

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!