A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
RuminiSzerző: Berg Judit
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 264 oldal
Korosztály: 7-12 éves korig

Rövid leírás: Berg Judit egy nyaralás alkalmával, kislányának találta ki Rumini karakterét. Lilu egeres mesére vágyott, Judit pedig izalmasra. Így született meg a talpra esett kisegér, Rumini. 

Az árván maradt kisegér a kikötőben igyekszik hozzácsapódni Rizsáék balhés bandájához. Mielőtt azoban sikerrel járna, párfogásába veszi Bojtos Benedek, a Szélkirálynő kapitánya. Rumini elszegődik hajósinasnak, ahol barátságot köt Balikóval.

A Szélkirálnyő hamarosan kifut a kikötőből, legénység pedig aggodalommal tekint az előttük álló útra. A hajó rakományát ugyanis Pelevárba kell eljuttatniuk a Ragacs-tengeren és a Sárkány-szoroson át, miközben kalózok tartják rettegésben a vidéket. 

Véleményünk a könyvről: A lebilincselő könyv méltán népszerű a gyerekek körében. A bátor kisegér minden fejezetben újabb és újabb kalandokba keveredik. Az izgalmas események mellett varázslatos helyekre juthat el az olvasó. Nem csak a Batka-szigeten, de a pelevári bazárban is alaposan körülnézhet, miközben aggódva figyeli Rumini sorsát. 

A könyv kiváló választás akár esti meseként olvassuk fel a srácoknak, akár a már olvasni tudó gyermekünket lepjük meg vele. A legújabb kiadásban Rumini új külsővel tér vissza. Nagy Zoltán rajzai modern köntösbe bújtatják a tíz éve népszerű mesét. 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!