A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kiadó: Tilos az Á Könyvkiadó

Szerző: Rojik Tamás

Kötésmód: Puha borítású

Korosztály: 12 éves kortól

Oldalszám: 270 oldal

Rövid leírás: A magyar szerző műve, valamikor, a nem is annyira távoli jövőben játszódik. 2050-et írunk, amikor az ember által tönkretett természet lassan az emberiség ellen fordul. A csökkenő ivóvíz, az emelkedő hőmérséklet és a növekvő számú vihar méginkább szétválasztja a tehetős réteget a szegényektől. 

A gazdag családok az elzárt belső kerületekben élnek, ahol a modern technikának hála, a klímaváltozás ellenére is kellemes körülmények között él, míg a peremkerületekbe kényszerült tömegek élete véget nem érő küzdelem a vízért és az élelemért. 

A jómódú családból származó Dani és Anikó a külvárosban élők sorsáról mit sem sejtve élik mindennapjaikat, mígnem egy nem várt esemény elszakítja őket szüleiktől, és csak egymásra számíthatnak a zord külvilágban.

Véleményünk a könyvről: A lebilincselő regény egy lehetséges jövőt vázol fel előttünk, mely természetesen elkerülhető, ám a gyerekek figyelmét ráirányítja a környezetvédelemre. E mellett természetesen egy rendkívül izgalmas és fordulatos kaland bontakozik ki az olvasó előtt. Miközben együtt küzdünk az életben maradásért Anikóval és Danival, számos, a klímaváltozással kapcsolatos lehetőséget ismerhetünk meg.

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!