A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kiadó: Pozsonyi Pagony Könyvkiadó

Szerző: Kalas György

Kötésmód: Kemény borítású

Korosztály: 6-12 éveseknek

Oldalszám: 88 oldal

Rövid leírás: Rendhagyó gasztronómiai utazásra hív bennünket Kalas György, hiszen ezúttal nem ínycsiklandozó receptekkel, hanem az ételek történetvel találkozhatunk.

Véleményünk a könyvről: A szerző olyan népszerű ételek történetét tárja fel mint a hamburger, paprikás krumpli, palacsinta és a vajas kenyér. Minden ételnél átfogó ismeretet kapunk az adott tájegységről és annak lakóiról, valamint megismerhetjük az étel hozzávalóinak krónikáját is. 

A műből megtudhatjuk, hogy a szendvicset sem ismerték mindig az emberek, hiszen nem egyértelmű, hogy két szelet kenyér közé tegyük a felvágottat és a zöldségeket. A szendvics egy angol nemesnek, John Montagunak köszönheti népszerűségét, aki egy Sandwich nevű tartomány grófja volt. A gróf állítólag nagyon szeretett kártyázni, olyannyira, hogy nem szívesen állt fel még enni sem a kártyaasztaltól. Inasa ezért olyan ételt készített számára, melyet helyben el tudott fogyasztani, és a keze sem lesz piszkos tőle. Hamarosan mindenki sandwichként kezdte emlegetni az ételt, mely azóta is igen népszerű világszerte. 

A könyv végén néhány olyan recept is helyet kapott, melynek történetét már megismerhettük.

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!