A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Mesék, amelyekben kecskemama, gidák és farkas helyett kisrobotok, robontó és atomóra szerepel? Igazi remix-mesekönyvet alkotott az elsőkönyves Tomoga János, ahol a jól ismert népmesei elemek vagy a Grimm mesék új alakot öltenek Mayer Tamás illusztrátor humoros illusztrációival kiegészülve.

Tomoga János: A hét kisrobot és a robontó - mesék robotgyerekeknek (Mayer Tamás rajzaival)

Hogyan működnének a klasszikus mesék, ha minden szereplőt kicserélnénk robotokra? A hét kisrobot és a robontó című kötetből kiderül, hogy nagyon is jól! Tomoga János robotos meséi felfrissítik az örök klasszikusokat, hogy újra és újra rá tudjunk csodálkozni az ismert vagy ismertnek hitt Grimm mesékre és népmesei fordulatokra, melyek kisgyerek korunk óta belénk égtek.
A robotmesék mesék nem királykisasszonyokról, szegénylegényekről, kismalacokról és farkasokról szólnak, hanem egytől egyik ROBOTOKRÓL – kisrobotokról, robozzumokról, robontókról, roboszorkákról, robotkirályokról és robot-királykisasszonyokról. Egy olyan világba vezetik az olvasót, ahol az illendő köszöntés a Töltődjél sokáig, a legnagyobb veszély pedig az, ha eladnak alkatrésznek az interneten.

A szerző egy saját alapítású szoftverfejlesztő cég programozója volt 2021-ig, A hét kisrobot és a robontó az első könyve, és egy interjúban elmondta: “Az embereket mindig is izgatták a robotok. Lehet szeretni őket, lehet félni tőlük. Meg aztán lehet, hogy egy kicsit elegünk van a mágiából, varázslásból, ami az utóbbi öt (tíz? húsz?) év könyveiből ránk ömlött. A COVID is ráerősített, látjuk, hogy a tudománytól kaphatunk tényleges segítséget, ha baj van. A robotok pedig igazán a tudomány szülöttei.” 

A Robotkirályság hivatalos oldalán, azaz a www.robotkiraly.com-on az érdeklők további meséket és egyéb érdekességeket találnak, valamint megírhatják saját robotos meséjüket is.

Tomoga János humoros robotmeséi Mayer Tamás robotrajzaival minden (robot)gyereknek, (robot)apukának és (robot)anyukának kötelező olvasmány, ráadásul a klasszikus mesék újramondása, felfrissítése közben rengeteg nevetés várja az olvasókat.

6-10 éveseknek

www.robotkiraly.com

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!