A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az ukrajnai háborús helyzet miatt Budapestre érkező menekült diákok oktatását szervezi a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógus műhelye és több budapesti katolikus iskola.

A szervező intézmények az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, lelkiismereti kötelességüknek érzik, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek a rászorulóknak.
Az egyházi iskolák közül többen vállalják a menekült diákok felvételét az intézménybe. Emellett a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógus műhelye és a Piarista Gimnázium tanítást szervez a menekült fiataloknak a Piarista Gimnázium belvárosi épületében. A tanórákat a kezdeményezéshez csatlakozó egyházi iskolák tanárai tartják önkéntes munkát vállalva.
Hozzátettek: az oktatás a Budapestre érkező menekült családok elhelyezését követően indulhat meg.
A szervezők várják önkéntes tanárok jelentkezését is a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
A közleményben úgy fogalmaztak: "hivatásunkból fakadó meggyőződésünk, hogy az oktatás-nevelés által békésebb, humánusabb társadalom építésén munkálkodhatunk. Kezdeményezésünk nem egyszerűen szolidaritásunk tettekben megnyilvánuló kifejezése. Hiszünk abban, hogy a városunkba érkező menekülteknek nyújtott segítségünk lehetőség" a Jézussal való találkozásra "embertársaink szolgálatán keresztül".
A kezdeményezésben a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógus műhelye, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont, a Piarista Gimnázium, a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium, a Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium, a Szent Benedek Gimnázium és Technikum, valamint a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium vesz rész. mti

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!