A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Gulyás Gergely miniszter tájékoztatásul adta, hogy a tegnapi kormányülésen a kormány úgy döntött hogy jövő hét szerdáig meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat. Ezeket minden szerdán újravizsgálják és a döntésről tájékoztatják a lakosságot. Az önkormányzatok továbbra is saját hatáskörükben dönthetnek a lezárásokról. 

113 ezren jelentkeztek az idei évben érettségire. A kormány az érettségivel kapcsolatban az a döntést hozta, hogy idén kizárólag az tehet érettségi vizsgát, akinek a felvételihez szüksége van rá. Az idei évben szinte mindenki írásban fog éretsségizni. A vizsgák május 4-én kezdődnek, körülbelül 2 hét alatt fognak lezajlani. A vizsgázók létszáma helyiségenként nem haladhatja meg a 10 főt. A másfél méteres távolságot be kell tartani. Ha valaki úgy dönt, hogy most nem szeretne érettségizni, az ősszel megteheti azt. Ezt mindenki szabadon eldöntheti. Az OKJ-s képzéseknél a szakmai vizsgák lebonyolítását biztosítani fogják szintén írásban. 

A kormány gazdasági kérdésekről is tárgyalt. Az adóbevallások és beszámolók elhalasztásáról döntöttek. 2020. szeptember 30-ig kell ezeknek a beszámoló készítési és közzétételi kötelezettségnek elegett tenni.

Minden online pénztárgéppel rendelkező üzletben kötelezővé teszik a kártyás fizetési lehetőséget. 2021 január 1-étől ezt biztosítani szükséges.

 

A SZÉP kártyára 2020. június 30-ig ezek a juttatások a SZOCHO-t nem kell megfizetni. A rekreációs juttatások összegét megemelik a versenyszférában 800ezer Ft-ra emelkedik, a közsszférában 400ezer Ft-ra. 

Az új lakások értékesítésére 5% ÁFA lesz érvényes. A fizetési nélküli szsbadság alatt a dolgozók az egészségügyi ellátásra jogosulttak, ha amunkaadó megfizeti a 7250 Ft-os egészségbiztosítási díjat. Júius 1-től a SZOCHO mértéke 17,5%-ról 15%-ra csökken.

 

 

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!