A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

A Pagony Kiadó Most én olvasok!-sorozata a kezdő olvasó gyerekekkel ismerteti meg az olvasás örömét. A sorozat 3. szintje most egyszerre két újabb kötettel bővül Mészöly Ágnes és Dávid Ádám jóvoltából.

A sorozatban a Pagony jól ismert és népszerű kortárs hazai gyerekkönyvszerzőinek írásait találjuk, minden szerző 5-5 történetet ír, 5 különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS szint. A történetek lazán kapcsolódnak, de egymástól függetlenül is olvashatók.

A szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozat kötetei a legkülönbözőbb izgalmas meséken keresztül hatékonyan segítik a 6-10 éves korosztályt az olvasóvá válás útján, hogy a gyerekek a pár szavas, csupa nagybetűs mondatoktól szép lassan eljussanak egészen az összetett mondatszerkezetekig.

A 3. szint gazdagon illusztrált köteteiben oldalanként már 8-10 bővített és összetett mondatok segítségével folytatódnak a már ismert történetek. A bonyolultabb történetszövésbe már nehezebb és hosszabb szavakat is találnak az olvasó gyerekek.

A két frissen megjelent kötet:

Mészöly Ágnes: A jövőbe látó gömb - Takács Viktória rajzaival

Mészöly Ágnes olvasós sorozatában folytatódnak az állatbarát kislány, Levendula és a varázserővel bíró Majdnem cica kalandja. A jövőbe látó gömb  című részben egy szuper iskolai farsangra kísérhetjük el a szereplőket, ahol Levendula és Majdnem ismét izgalmas kalamajkába keverednek. Levendula olyan jelmezt szeretne, aminek a macskája, Majdnem is a része lehet. Jósnőből biztosan nem lesz több az egész iskolában! Vagy mégis? Majdnem egyre ügyesebben varázsol, de azért ráférnének még egy mester tanácsai...

Dávid Ádám: Koppány dalokat ír - Kasza Julianna rajzaival

Dávid Ádám sorozatának főszereplője, Koppány, az iskolás kisfiú, aki szuper játékokat talál ki betűkkel és szavakkal: a neve betűiből firkál tejfogú tigrist a NAGYBETŰS részben, majd, családi gombfoci-szerű társast fejleszt, amiben rímekkel lehet gólokat lőni. A 2-es szintű rész központi témája a nyomozás, a legújabb, 3-as szintű kötetben pedig megalakul a családi zenekar, melynek szövegírója és dobosa nem más, mint Koppány.

Ááááá-óóóó, a nyár de marha jó! Kivéve, hogy Koppány testvérei megállás nélkül csak zenélnek, ahelyett, hogy vele játszanának. A számaik nagyon jók, de a dalszövegek csak nem sikerülnek.

Még szerencse, hogy Koppány és Hanga profi szófocisták!

6 éven felülieknek

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!