A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ahogy nőnek a gyerekek, egyre izgatottabbak lesznek, ha a fejlettségi szintjüknek megfelelő mértékig, szembe találják magukat valamilyen hátborzongató dologgal. Legyen az akár a mesében a gonosz boszorkány, a hétfejű sárkány, vagy a társasjátékban guruló szemgolyó. Utóbbi nem légből kapott állítás, a Gémklub legújabb, Panic Mansion nevet viselő társasjátéka ugyanis egy igazi kísértet kastélyban játszódik.

Az előkészületek során minden játékos kap egy miniatürizált kastélyt, színes szobákkal és apró ajtókkal. Mindenki magához vesz 1 kalandozó figurát, 2 szellemet, 2 pókot, 2 szemgolyót, 2 kígyót és 3 kincsesládát. Az apró kellékek igazán szép és igényes kivitelben kerültek a dobozba. 

Ezt követően a tárgyakkal felfelé az asztalra helyezzük a kihíváskártyákat. Ez a fele nem áll játékba az első változatban. 

A kalandozó, a szellem és 3 kincsesláda azonban igen (a többi tárgyat félre tesszük), és minden játékos a tőle jobbra ülő társa tárgyait igyekszik úgy elhelyezni a szobákban, hogy minél nehezebb legyen majd őket egy szobába rendezni. Azt, hogy melyik szobába kell eljuttatni a fenti 5 tárgy közül a felfedezőt és 3 kincsesládát, a felfordított kihíváskártya mutatja meg.

Amint a kezdő játékos felfordítja az első lapot, indulhat a kísértetek összeterelése a megadott színű szobába. Aki elsőként készen van, KÍSÉRTET KASTÉLYT kiált, a többiek pedig ellenőrzik, vajon jól teljesítette-e a kihívást. Ha igen, megtarthatja a kihíváskártyát. Amennyiben nem, sajátjai közül kell egyet letennie. Utóbbi azért jelent gondot, mert a játék célja, elsőként összegyűjteni 5 kihíváskártyát.

A szemfüles játékosnak ezután társai nehezítik a feladatot, a félretett rémségek közül ugyanis egyet beköltöztetnek a kastélyba, ám továbbra is csak a felfedezőt és a három kincsesládát kell eljuttatni a felfordított kihíváskártya színével megegyező szobába. 

Egy másik játékvariációban már a kihíváskártya mindkét oldalát használjuk, így nem csak a szoba színét, de a kártyán látható rémeket is a megadottak szerint kell eljuttatni a megfelelő szobába. 

A cél ismét az, hogy elsőként gyűjtsünk össze 5 kihíváskártyát, mégpedig úgy, hogy a megfelelő szobába tereljük a kártyán látható rémeket. Amennyiben elsőként sikerül, felkiáltunk, hogy KÍSÉRTET KASTÉLY. Helyes megoldás esetén megtarthatjuk a lapost, ellenkező esetben egyet visszaadunk a már megszerzett kártyák közül.

Utolsó, egyben pedig a legnehezebb változat, amikor nem azokat a tárgyakat juttatjuk a megfelelő szobába, amelyek a kihúzott kihíváskártyán szerepelnek, hanem azokat, melyeket nem látjuk a lapon. 

A játék 6 éves kortól nyújt remek szórakozást a borzongani vágyó apróságok számára. A Panic Mansion társasjátékkal fejlesztik szem-kéz koordinációjukat, megfigyelőképességüket és kézügyességüket.

Panic Mansion  Panic Mansion

Panic Mansion  Panic Mansion

Panic Mansion  Panic Mansion

Panic Mansion  Panic Mansion

Panic Mansion  Panic Mansion

Panic Mansion  Panic Mansion

Panic Mansion  Panic Mansion

Panic Mansion  Panic Mansion

Panic Mansion  Panic Mansion

Panic Mansion  Panic Mansion

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!