A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ufo farmer 01Az Ufó Farmer nevű társasjáték dobozán igazán érdekes kép kapott helyet. Egy zöld űrlény éppen egy tehenet emel a magasba, űrhajója segítségével. Ezek után tesztcsapatunk határtalan izgalommal nyitotta fel a doboz fedelét, hogy megtudja, miként vadásznak a földönkívüliek a békés háztáji állatokra. 

A csomagban 12 darab repülő csészealj kapott helyet. Az ezüst színű járgányok mellett 54 állatzsetont is találunk, 13 ló, 13 birka, 13 nyúl és 13 tehén képmásával. További 2 farkast és 4 űrbázist találunk a dobozban. 

Ahogy a sokat sejtető képen is láthatjuk, állatokat kell rabolni. A játékosok földönkívüliek bőrébe bújnak, akik igyekeznek minél több háziállatot megszerezni, tanulmányozás céljából.

Az állatzsetonokat elhelyezzük az asztal közepén. Nem kell azon gondolkodni, melyik fele kerüljön fel és le, a vastag kartonpapírból készült korongok mindkét oldala egyforma.

A játékosok egymás után következnek. Mindenki leteszi a három űrhajóját a kiválasztott állatokra. Miután minden játékos letette a saját űrszekerét, egymást követő sorrendben felvesznek 3-3 űrhajót. Tekintve, hogy 12 jármű van a pályán, a letakart állatokat pedig nem látni, nem biztos, hogy sikerül azt a korongot felvenni, amit a játékos saját magának szánt. 

Miután minden résztvevő eljuttatta hajóját a bázisra, megfordíthatják a repülő csészealjukat. Amennyiben három egyforma állatot gyűjtöttek be, egyet visszatesznek az asztalra, kettőt pedig megtartanak. Ha három különböző állatot sikerült az anyahajóra juttatni, egyet megtarthat a résztvevő, kettőt vissza kell tennie. Ha két egyforma és egy különböző van, egyet sem tarthat meg a játékos, minden visszakerül az asztalra. 

Amennyiben farkast emelt fel a játékos, a ragadozót mindenképpen vissza kell tennie, ám a fent leírtak szerint, három különböző állat esetén egyet megtarthat a háziállatok közül.

A játék addig tart, amíg az űrhajók száma meg nem haladja az asztalon elhelyezett állatokét, azaz amikor már nem jutna minden játékosnak állatkorong. Ekkor összesítjük a pontokat.

Ennek két módja lehet. Minden állat után 1 pontot számítunk, vagy minden összegyűjtött állatot megszorzunk azzal a számmal, ahányat bezsebeltünk belőle. Azaz ha 3 birkára tettünk szert, akkor 3x3 pontot kapunk a birkákért. Természetesen a partit az nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjti össze.

Az ötletes játék remekül fejleszti a gyerekek emlékezőképességét.

Ufó Farmer  Ufó Farmer

Ufó Farmer  Ufó Farmer

Ufó Farmer  Ufó Farmer

Ufó Farmer  Ufó Farmer

Ufó Farmer  Ufó Farmer

Ufó Farmer  Ufó Farmer

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!