A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Szüret - társasjátékKevés olyan társasjátékot találunk, mely lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerre akár 12 játékos is versenyre kelhessen a győzelemért. A Szüret nevű játék azonban nem csak a szűk család számára, de a barátoknak, rokonoknak is lehetőséget kínál az idő tartalmas eltöltésére.

A dobozban 150 szőlőhegy térképet találunk, melyet 6 birtokkártya, 42 útvonalkártya, valamint egy speciális, egy résztvevős játékmódhoz szükséges kártya tesz teljessé.

Lássuk, miként szüretelhetjük le a termést és zsebelhetjük be a győzelmet. 

A játék előkészületei során minden játékos kap egy szőlőhegy lapot és egy ceruzát. A játékmester külön-külön összekeveri az útvonalkártyákat és a birtokkártyákat, majd színükkel lefelé fordítva elhelyezi az asztalon. 

A forduló kezdetén a játékmester felfordít egy birtokkártyát, a játékosok pedig a szőlőhegy térképük sárga oszlopának legfelső rublikájába írják a rajta látható betűjelet. 

Ezután a játékmester egy útvonal kártyát is felfordít. Minden útvonal kártyán számot találunk, épp úgy, ahogy a szőlőhegy térképen is. A játékosok eldönthetik, hogy az útvonalkártyát felhasználva utat építenek a birtokukon, ezzel az összesítésnél pontot szerezve, vagy inkább megnézik a következő birtokkártyát. Amennyiben utat építenek, figyelembe kell venniük, hogy a rendelkezésükre álló birtokkártyát nem forgathatják el.

A forduló végén, mely akkor ér véget, ha a negyedik sárga útvonalkártya is felfordításra kerül, minden olyan szőlőért pontot kapnak, melyen áthaladt az út és összeköti a birtokkártyán látható birtokkal. Tehát, ha a játék során 7 szőlőfürtöt sikerült összegyűjteni és hozzákapcsolni a birtokkártyán látható birtokhoz, 7 pontot írhat a játékos az aktuális forduló legfelső kék mezőjébe. 

Vigyázat, ha kevesebb szőlőt gyűjtünk az adott fordulóban, mint az azt megelőző fordulók valamelyikében, 5 büntetőpontot kapunk. A rossz eredmény természetesen halmozottan számít, minden olyan fordulóért pontlevonás jár, ahol kevesebb pontot értünk el az előző fordulók bármelyikénél. Ezt a játék végén, a rózsaszín mezőben adminisztrálhatjuk. 

Minden forduló végén új birtoklapot fordítunk, és a játék a fent leírtak szerint zajlik. 

A játék az ötödik birtoklapig tart. A szokott pontozási módon felül értékeljük, ha piros szőlőt tudtunk rózsaszín kastélyhoz kötni, vagy fehér szőlőt zöld kastélyhoz. Valamennyi plusz egy pontot ér nekünk. 

A pontok összesítését követően kihirdetjük a győztes, aki természetesen az a játékos, aki a legtöbb pontot érte el a parti során. 

A játék látványos illusztrációval, igényes kivitelben kerül a játékosok elé. Az egyszerű játékmenetnek köszönhetően a szabályokat könnyen elsajátíthatjuk. Az összekevert kártyák biztosítják, hogy két egyforma fordulóra ne kerüljön sor. 

Szüret - társasjáték  Szüret - társasjáték

Szüret - társasjáték  Szüret - társasjáték

Szüret - társasjáték  Szüret - társasjáték

Szüret - társasjáték  Szüret - társasjáték

Szüret - társasjáték  Szüret - társasjáték

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!