A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Szörnyek lesnek minden levél mögül, a Monster Park nevű társasjáték dobozán. A Szörny Parkban a látogatók különböző vízi, szárazföldi és égi lényekkel találkozhatnak. 

A játékosok feladata, hogy saját parkot hozzanak létre, megszerezzék a legértékesebb szörnyeket, ezzel pedig a leglátogatottabb intézményt birtokolják. 

Ennek megvalósításához mindent megtalálunk a dobozban:

  • -1 Főjátéktábla
  • -4 parktábla
  • -90 szörnykártya (30-30 vízi, földi, égi)
  • -15 attrakciókártya (emléktárgy-, lufi- és padkártya)
  • -16 turistakártya

Az előkészületek során a Főjátéktáblán elhelyezzük a szörnykártyákat, az attrakció kártyákat és a turista kártyákat. A zsetonokat mindenki számára elérhető helyre tesszük. Minden játékos magház vesz egy parktáblát. Ezen a helyen próbálja majd létrehozni a legnagyobb Monster Parkot.

Néhány fontos tudnivaló:

 

  • MInden szörnynek megvan a saját élettere, ennek megfelelően kell elhelyezni őket a parktáblán
  • A jobb felső sarokban található szörnyértékhez viszonyítva csak nagyobb értékű lény következhet a sorban
  • A fenti alól kivételt jelent az attrakciókártya, mely bármilyen szörnyérték után következhet, sőt nem kapcsolódnak élőhelyhez, bármelyik sorban beilleszthetők

Minden lépésnél három akció közül választhatunk:

  • Felveszünk egy zsetont a bankból
  • Vehetünk egy attrakciót: emléktárgy - 3 zseton, lufi - 2 zseton, pad - 1 zseton
  • A Főjátéktábláról megvásárolhatunk egy szörnyet. Az árát az határozza meg, hogy melyik oszlopba került, amikor a pakliból véletlenszerűen letettük őket. A véletlen sorrendnek köszönhetően akár egy igazán értékes szörnyet is megszerezhetünk, ingyen!

Amikor elhelyezzük saját parkunkban szerzeményünket, ügyelnünk kell arra, hogy az attrakciókártya azon oldala legyen felül, ahol nincsen ár, hiszen a végeredmény összesítésénél nem ér pontot ez a lap. A szörnykártyákat úgy helyezzük le, hogy a szörny természetét mutassa, azaz a fekete vagy piros szív látható legyen.

A lépés befejezése előtt ellenőriznünk kell, hogy nem akar e új turista látogatni a parkba. Minden turistakártyán megtaláljuk, hogy a látogató milyen szörnyre vagy attrakcióra kíváncsi. Minden olyan felfordított turistakártyát elvehetünk a Főtábláról, amely igényeinek eleget tudunk tenni a parkunkkal. Bár az ábrák jól érthetőek, a játékszabály utolsó oldalán megtaláljuk az egyes kártyákon található igények rajzának magyarázatát.

Minden turistakártya alján megtaláljuk, hogy hány zsetont zsebelhetünk be azért, mert ellátogatott a parkunkba. 

A játék akkor ér véget, ha valamelyik játékos teljesen berendezi Monster Parkját. Ebben az esetben a pontok összesítésre kerülnek. Nem csak a nálunk lévő zsetonok összegét számítjuk a végeredményben, de a szörnykártyákon található értékek is növelik vagyonunkat. A játékot természetesen az nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjtötte a játék során. 

Az iskolás kortól ajánlott játék fejleszti a gyerekek logikai készségét, miközben a gyerekek megtanulnak előrelátóan dönteni.

Monster Park Monster Park

Monster Park Monster Park

Monster Park Monster Park

Monster Park Monster Park

Monster Park Monster Park

Monster Park Monster Park

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!